Παιδοχειρουργική Κλινική

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ«

 

Η Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου λειτουργεί υπό την διεύθυνση του Χειρουργού Παίδων , κου Παναγίδη Αντώνιου από 1/1/2024.

 

Παιδοχειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνταν στο παλαιό κτήριο του Νοσοκομείου από τους χειρουργούς του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» μέχρι το 1977 οπότε και ξεκίνησε η συνεργασία με τον Χειρουργό Παίδων, τον Διευθυντή ,κο Γιαννουλόπουλο Γεώργιο. Με την έναρξη λειτουργίας του ΕΣΥ το 1986,το Νοσοκομείο στελεχώθηκε από τον Χειρουργό Παίδων κο Ζευγώλη Γεώργιο στη θέση Διευθυντή και αργότερα δύο γενικούς χειρουργούς στην θέση Επιμελητή ΄Β, τον κο .Μπίρμπα Αλέξιο (1987) και την κα Μουρτζούχου Πηνελόπη(1988). Η Κλινική εν συνεχεία μετεγκαταστάθηκε στο υπάρχων έως και σήμερα κτίριο μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου. Το 1989,προσελήφθη σε θέση Επιμελητή ΄Β ο κος Γεωργίου Γεώργιος, ο οποίος διατέλεσε και Διευθυντής της Κλινικής έως και την αποχώρηση του λόγω συνταξιοδότησης (2001-2023).

Η Παιδοχειρουργική Κλινική συνεργάζεται με όλες τις άλλες Κλινικές και Τμήματα της 6ηςΥ.ΠΕ., που ασχολούνται με την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα και περίθαλψη του παιδιατρικού πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειάς. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής ιδιαίτερα με τη μονάδα πρόωρων του Νοσοκομείου του Ρίου, αλλά και με την αντίστοιχη μονάδα του Νοσοκομείου του Άγιου Ανδρέα, είναι εξαιρετικά και εφάμιλλα διεθνών προτύπων. Έτσι το ποσοστό επιβίωσης νεογνών με συγγενείς και επίκτητες παθήσεις που χειρουργήθηκαν και εν συνεχεία αντιμετωπίσθηκαν στις ανωτέρω μονάδες είναι εξαιρετικό.

 

Στα πλαίσια του νόμου περί διασύνδεσης των νοσοκομείων ,υπάρχει αγαστή συνεργασία και με το Παιδοχειρουργικό τμήμα του ΠΠΓΝ Ρίου προς εκπαίδευση των φοιτητών  της οικείας Ιατρικής Σχολής αλλά και της διεκπεραίωσης των μεταφερόμενων χειρουργικών περιστατικών σε τακτική και επείγουσα βάση στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Καραμανδανείου.

 

Τα εξωτερικά χειρουργικά ιατρεία βρίσκονται στο ισόγειο του Νοσοκομείου σε ιδιαίτερο χώρο πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργούν καθημερινά επί 24ώρου βάσεως αντιμετωπίζοντας όλα τα επείγοντα περιστατικά της ευρύτερης Περιφέρειας.

Λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τακτικά ιατρεία κατόπιν ραντεβού σε συγκεκριμένες ημέρες  και ώρες.

 

Το Νοσοκομείο διαθέτει δύο χειρουργικές αίθουσες και ένα σηπτικό χειρουργείο. Τακτικά χειρουργεία διενεργούνται 3 ημέρες την εβδομάδα και καθημερινά τα έκτακτα και επείγοντα  περιστατικά. Κατά μέσο όρο, διενεργούνται  περί τα 850-900 χειρουργεία κάθε χρόνο τα τελευταία 20 χρόνια, κάθε βαρύτητας πλην ογκολογικών περιστατικών λόγω απουσίας αντιστοίχου παθολογικού τμήματος.

Πιο συγκεκριμένα, το συνόλω των επεμβάσεων αφορά:

-Παθήσεις κεφαλής και τραχήλου

-Παθήσεις θώρακα και κοιλίας

-Νεογνικές και Βρεφικές Παθήσεις

– Παθήσεις Ουροποιογεννητικού συστήματος

-Διαγνωστικές Επεμβατικές Μεθόδους

 

Τα τελευταία δέκα έτη ,πραγματοποιούνται λαπαροσκοπικές επεμβάσεις που αποτελούν μεγάλο κομμάτι πλέον των χειρουργικών επεμβάσεων της Κλινικής. Η  κλινική διαθέτει 13 κλίνες για την νοσηλεία των μικρών ασθενών που χρήζουν παρακολούθησης και περαιτέρω αντιμετώπισης.

 

 

Ιατρικό Προσωπικό

Διευθυντής Τμήματος

  • Αντώνιος Παναγίδης, Παιδοχειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής

 

  • Λοιποί Ιατροί ΕΣΥ
  • Βασίλειος Αλεξόπουλος, Παιδοχειρουργός, Διευθυντής
  • Αναστασία Βαρέλη, Παιδοχειρουργός, Επιμελήτρια Α’

Επικουρικοί Ιατροί

  • Κωνσταντίνος Ζάχος, Παιδοχειρουργός, Επιμελητής Β’
  • Κωνσταντίνα Μιχαλοπούλου, Παιδοχειρουργός, Επικουρική Επιμελήτρια Β’
  • Μαρία Αθανασοπούλου, Παιδοχειρουργός, Επικουρική Επιμελήτρια Β’

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ. Γραφείου Ιατρών: 2613 612 203
Τηλ. Γραφείου Ειδικευόμενων Ιατρών: 2613 612 128
Τηλ. Νοσηλευτών: 2613 612 144