Παιδοψυχιατρικό Τμήμα

Το παιδοψυχιατρικό τμήμα ή με τη σύγχρονη ονομασία Ψυχιατρικό Τμήμα Παιδιών και Εφήβων λειτούργησε αρχικά στο κτήριο του Νοσοκομείου, αλλά από το 2012 και έκτοτε στο χώρο που αρχικά λειτούργησε το Νοσοκομείο στην οδό Κορύλλων 2 μετά από ανακαίνιση του κτηρίου μέσω ΕΣΠΑ.
Στόχος των παρεχόμενων υπηρεσιών του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας και της ποιότητας ζωής των νηπίων, παιδιών και εφήβων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και γενικότερα των περιοχών Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Πελοπονήσου καθώς και των γονιών και φροντιστών τους με την παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών πρόληψης, φροντίδας, θεραπείας, συμβουλευτικής παρέμβασης και ευαισθητοποίησης σε παιδοψυχιατρικά θέματα.
Λειτουργούν αυτή τη στιγμή τα εξωτερικά παιδοψυχιατρικά ιατρεία που παρέχουν διάγνωση και θεραπεία σε ψυχικά προβλήματα παιδιών, εφήβων και οικογένειας. Στο εύρος των υπηρεσιών του εντάσσονται διαλέξεις ενημέρωσης στα σχολεία του νομού Αχαΐας για ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας κι εφηβείας, ομιλίες σε συλλόγους. ειδικές παρεμβάσεις σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την τοπική αυτοδιοίκηση, ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας (Σκαγιοπούλειο, Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Πατρών, Φλόγα, Σύλλογος Αυτιστικών).

 

Ιατρικό Προσωπικό

Διευθύντρια

Ευθυμία Αρ. Λώλου, Διευθύντρια ΕΣΥ

Ιατροί

Αικατερίνη Κατάτση, Επιμελήτρια Α’

Επικουρικοί Ιατροί

Αφροδίτη Τούρκα

Λοιπό Επιστημονικό Προσωπικό

  • Κωνσταντίνα Κοτσή, Ψυχολόγος
  • Πανωραία Μικρούλη, Λογοθεραπεύτρια
  • Παναγιώτης Τσαλίκης, Ψυχολόγος

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο Γραμματείας: 2610 240 535

Email : moc.l1664475267iamto1664475267h@rak1664475267yspod1664475267iap1664475267

 

Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Κο.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.) πρώην Ιατροπαιδαγωγικό όπου παρέχονται αξιολογήσεις περιστατικών καθώς και αντιμετώπιση με λογοθεραπευτικές και ψυχολογικές συνεδρίες. Το κέντρο στελεχώνεται με το ίδιο προσωπικό και βρίσκεται σε βάση ανάπτυξης.

Σε φάση ανάπτυξης και δημιουργίας μονάδας νοσηλείας παιδιών και εφήβων βρίσκεται και το παιδοψυχιατρικό τμήμα.